De vakantie naar Frankrijk start bij OpReisFrankrijk.nl

Avignon

Galerie de Witte biedt betaalbare kunst van professionele kunstenaars.

meer weten ...?

Galerie de Witte

Avignon

Kunstreis hotels: Hotels avignon

Avignon geschiedenis avignon palais des papes
Avignon Geschiedenis Avignon Palais des Papes

Gezinsreisgids Provence

De Provence is populair door haar mooie landschap, historische architectuur (Romeinse ruïnes, kastelen, kloosters) en haar subtropische klimaat. Indrukwekkende steden met talrijke bezienswaardigheden en boeiende musea maken een vakantie in de Provence compleet ( Avignon, Arles, etc.).

Provence

 

Avignon, de belangrijkste stad van de Vaucluse, wordt in het noorden en het westen begrensd door de Rhône. Deze schitterende historische plaats is uitgerust met talrijke monumenten, diverse musea, een bloeiend cultureel centrum, een schouwburg en een universiteit. Veel reizigers komen deze levendige stad bezichtigen. Zij kunnen kiezen uit een groot aanbod aan hotels.

palais des papes avignon

Place du Palais met zicht op de kathedraal en Palais des Papes

Aan het indrukwekkende Place du Palais liggen drie imponerende bezienswaardigheden, namelijk het Palais des Papes, de kathedraal Notre-Dame-des-Doms en het Petit Palais. De Pont Saint-Bénézet, de wereldberoemde brug van Avignon, ligt in de nabije omgeving. Deze bezienswaardigheden staan op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Avignon heeft nog meer te bieden. Om deze stad goed te leren kennen raden we aan om minstens drie overnachtingen te boeken in één van de talrijke hotels. Zo blijft er tijd over om de steegjes en de pleintjes van de oude stad te verkennen en diverse kerken, kapellen en musea te bezoeken.

De 4.5 kilometer lange stadsmuren (veertiende eeuw) behoren tot de indrukwekkende monumenten van de stad. Interessante musea in het centrum zijn; Musée Angladon, Collection Lambert en Musée Calvet. Tussen de bezienswaardigheden liggen diverse terrasjes op gezellige locaties, zoals het Place de l’Horloge. Eveneens ontspannend is een wandeling in Jardin du Rocher. Dit openbare park is in de negentiende eeuw aangelegd op een rots boven het Place du Palais. Fonteinen, vijvers, een rotswaterval en de schaduw van de bomen bieden koelte op een hete zomerdag. Het uitzicht vanaf het park op de wijde omgeving is prachtig. Het Place du Palais, de Rhône met de Pont Saint-Bénézet, Villeneuve-Lès-Avignon en het omringende landschap zijn vanaf deze locatie te zien.

villeneuve-les-avignon

Uitzicht vanaf de terrassen van Rocher des Doms op Fort St-André in Villeneuve-lès-Avignon

Een pont en diverse bruggen verbinden de oevers van Avignon en het tegenover gelegen Villeneuve-sur-Avignon. Het is een optie om vanuit een hotel in het charmante Villeneuve het stadsleven van Avignon te verkennen. Het veel rustigere Villeneuve heeft enkele bijzondere bezienswaardigheden. Een verblijf in of nabij Avignon kan ook gecombineerd worden met een bezoek aan landelijke locaties in de Provence, Nîmes of Arles.

avignon

Zicht over Avignon vanuit Palais des Papes

Tijdens het festival d’Avignon, het grootste muziek- en theaterfestival van Europa, is in de voormalige pausenstad extra veel te beleven. Dit jaarlijkse festival trekt bezoekers uit de hele wereld. Het vindt in de zomermaanden plaats (het begint in juli en duurt soms tot halverwege augustus). Het gevarieerde programma is gevuld met ballet, toneel, klassieke muziek, cabaret en andere podiumkunsten. Als decor functioneren binnenplaatsen van paleizen, kloosters, statige herenhuizen en pleintjes. De belangrijkste onderdelen worden uitgevoerd op het Cour d’Honnour van het Palais des Papes. Het zogenaamde ‘Off festival’ biedt straattheater en muziek. Uitgedoste theater- en muziekgezelschappen trekken langs de straten om kaartjes aan de man te brengen. Degenen die optimaal van het festival willen genieten raden we een hotel in het stadscentrum aan, zodat een lange zwoele zomeravond vol vermaak eindigt met een overnachting op loopafstand.

festival avignon

1.4 Posters en folders kleuren het straatbeeld tijden het festival van Avignon