De vakantie naar Frankrijk start bij OpReisFrankrijk.nl

5* hotel Negresco

Overige hotels Nice

Vakantiewoningen Frankrijk

Stedentrips in Frankrijk

 

Galerie de Witte biedt betaalbare kunst van professionele kunstenaars.

meer weten ...?

Galerie de Witte

Marc Chagall museum Nice

Musée du Message Biblique Marc Chagall

Het Musée Chagall in Nice bezit de grootste collectie religieuze kunstwerken van deze Joodse schilder. Marc Chagall (1887-1985) was vanaf 1930 bijzonder geïnteresseerd in de verbeelding van bijbelse verhalen. Religieuze thema’s gaf hij vorm in dezelfde speelse, persoonlijke en poëtische stijl als zijn bekende liefdesstelletjes.

De kern van de collectie wordt gevormd door een schenking van Marc en Valentina Chagall in 1966. Het betreft zeventien schilderijen die zijn geïnspireerd door Genesis (het eerste oudtestamentische bijbelboek), Exodus ( het tweede oudtestamentische bijbelboek) en het Hooglied (oudtestamentisch bijbelboek). De schilderijen die Genesis en Exodus als thema hebben zijn geschilderd tussen 1954 en 1967. In de vijf schilderijen die door het Hooglied zijn geïnspireerd domineren rode kleuren.

Musée du Message Biblique Marc Chagall in Nice

In 1972 zijn de voorbereidende schetsen aan de collectie toegevoegd. Beeldhouwwerken, glas-in-loodramen, een mozaïek en een wandtapijt maken eveneens deel uit van de tweede schenking. Drie glas-in-loodramen verbeelden de bijbelse visie van de schepping van de wereld. Ze zijn opvallend binnen het oeuvre van Chagall aangezien ze vrijwel geheel abstract zijn opgevat. Het blauw verwijst naar de oeroceaan. Op een mozaïek is de profeet Elias weergegeven. Hij bevindt zich op de kar in het midden. Eromheen zijn de tekens van de dierenriem afgebeeld.

Het gebouw is specifiek voor deze collectie ontworpen door de architect A. Hermant. De tot het plafond reikende ramen laten veel licht binnen in het gebouw. Een redelijk grote ruimte is bestemd voor tijdelijke tentoonstellingen.

Le Paradis
Le Paradis
Chagall, Marc
Buy posters at AllPosters.com

Het origineel bevindt zich in het Musée Chagall

 

 

Hotels ROME: Rome-Hotels.nl

Hotels WENEN: WenenHotels.nl

Hotels BERLIJN: Berlijn-Hotels.nl