De vakantie naar Frankrijk start bij OpReisFrankrijk.nl

5* hotel Negresco

Overige hotels Nice

Vakantiewoningen Frankrijk

Stedentrips in Frankrijk

 

Galerie de Witte biedt betaalbare kunst van professionele kunstenaars.

meer weten ...?

Galerie de Witte

Museum des Beaux Arts Nice

Musée des Beaux Arts Jules-Chéret

De basis van de collectie van het Musée des Beaux Arts Jules-Chéret is geschonken door Napoleon III na de aansluiting van Nice met Frankrijk. Dankzij talrijke schenkingen en legaten is het een gevarieerd museum geworden. Er is zowel oude religieuze kunst te vinden als wereldse werken uit de eerste helft van de twintigste eeuw.

Musée des Beaux Arts Jules-Chéret in Nice

Schilderijen uit de vijftiende eeuw van de Italiaanse primitieven ademen nog de geest uit van de middeleeuwen. Het contrast met de luchtige Franse schilderijen uit de achttiende eeuw (onder meer Fragonard) en de frivole werken van Jules-Chéret (1836-1932) is groot. De suiker zoete schilderijen van deze art nouveau graficus en schilder tonen verwantschap met de rococoschilderkunst. Onder de driedimensionale kunsten bevinden zich zowel werken van Carpeaux en Rodin als vijftiende-eeuwse sculpturen uit Vlaanderen.

Tot de zeventiende-eeuwse collectie behoren meerdere Vlaamse schilderijen met als hoogtepunt een werk van Bruegel. De impressionisten en postimpressionisten zijn vertegenwoordigd door Monet, Degas, Sisley, Signac, Bonnard en Vuillard. Het Musée des Beaux Arts Jules-Chéret bezit een grote hoeveelheid schilderijen van Raoul Dufy en van Van Dongen. Er is ook veel werk te vinden van minder bekende kunstenaars.

Het gebouw stamt uit het einde van de negentiende eeuw

Het gebouw waarin het museum is ondergebracht diende aanvankelijk als buitenverblijf van de Oekraïense prinses Kotschoubey. Het is in 1878 gebouwd in de zeventiende-eeuwse renaissancestijl van Genua.

 

Hotels ROME: Rome-Hotels.nl

Hotels WENEN: WenenHotels.nl

Hotels BERLIJN: Berlijn-Hotels.nl