De vakantie naar Frankrijk start bij OpReisFrankrijk.nl

5* hotel Negresco

Overige hotels Nice

Vakantiewoningen Frankrijk

Stedentrips in Frankrijk

 

Galerie de Witte biedt betaalbare kunst van professionele kunstenaars.

meer weten ...?

Galerie de Witte

Museum voor moderne kunst Nice

Musée d’Art moderne et d’Art Contemporain Nice

Veel kunstliefhebbers zullen de collectie van dit museum beschouwen als de mooiste van Nice. De vaste collectie bestaat uit Europese en Amerikaanse kunst sinds de jaren zestig. Vooral het nouveau réalisme is goed vertegenwoordigd. Deze kunstenaarsgroepering wordt meestal beschouwd als een Franse variant van de pop art. Twee leden, namelijk Arman en Yves Klein, zijn in Nice geboren. Raysse en César hebben eveneens een band met de badplaats. Het werk van Klein is zowel opgesteld in een aan hem gewijde zaal als op het dakterras. Van het kunstenaarspaar Niki de Saint-Phalle en Jean Tinguely zijn eveneens vele werken aanwezig.

De collectie Amerikaanse pop art is ook uitgebreid. Er zijn werken geëxposeerd van Andy Warhol, Rosenquist, Claes Oldenburg, Roy Lichtenstein, Jim Dine en Tom Wesselmann. Latere avant-garde bewegingen zijn vertegenwoordigd, zoals Postpainterly abstraction (Morris Louis, Frank Stella ), minimal art (Soll Lewitt, Richard Serra) en Fluxus (Ben Vautier, Robert Filliou). Tot de bekende kunstenaars die niet gemakkelijk bij een stroming te rekenen horen Rauschenberg en George Segal. De eerste verdieping is voorbestemd voor wisselende exposities.

Het opvallende museumgebouw is ontworpen door Yves Bayard en Henri Vidal. De inrichting en de verlichting is het werk van Jean-Michel Wilmote. Het gebouw bestaat uit vier vierkante met marmer beklede torens. Ze zijn met elkaar verbonden via glazen bruggen. Het museum vormt samen met het nieuwe theater aan de overkant een architectonisch geheel.

 

Hotels ROME: Rome-Hotels.nl

Hotels WENEN: WenenHotels.nl

Hotels BERLIJN: Berlijn-Hotels.nl