De vakantie naar Frankrijk start bij OpReisFrankrijk.nl

Navigatie

Galerie de Witte biedt betaalbare kunst van professionele kunstenaars.

meer weten ...?

Galerie de Witte

Overige bezienswaardigheden Nice

Het aantal bezienswaardigheden in Nice is groot. Op deze pagina willen we nog enkele bezienswaardigheden vermelden die misschien geen reis waard zijn, maar wel een bezoek.

Acropolis-Palais de Congrès

De Acropolis is een groot congres en tentoonstellingscomplex. Het biedt onderdak aan 4500 bezoekers. Het in 1984 geopend gebouw heeft een lengte van 338 meter. Het ontwerp is afkomstig van architectencollectief 3B. De naam is te danken aan de voorletters van de uit Nice afkomstige architecten in dit samenwerkingsverband (Baptiste, Bernasconi en Buzzi). Opvallend is de combinatie van strakke vormen met een speelse indeling van massa’s. Grote delen van het exterieur bestaan uit schuin geplaatste zijden. De ervaring van ruimte en licht bij de toeschouwer speelde een rol in het ontwerp. Het immense complex bevat twee gebouwen. In het midden bevindt zich de agora; een toegangshal. In de binnen en buitenkant van de Acropolis zijn kunstwerken geïntegreerd. Sommige kunstwerken zijn van wereld beroemde kunstenaars, als Vasareley, Arman en César.

De overhuiving van de Paillon met de Acropolis op de achtergrond en de bibliotheek (vreemde grijze vorm links).

Musée des Arts Asiatiques

Het Musée des Arts Asiatiques is een must voor zowel geïnteresseerden in Oosterse culturen als liefhebbers van moderne architectuur (omwille van het gebouw). Een grote verscheidenheid aan collecties scheppen een beeld van diverse beschavingen in Azië. Er wordt een brede kijk gegeven op verschillende Oosterse culturen ( China, Japan, India, Cambodja, en andere). Tot de museumstukken horen zowel schitterende archeologische vondsten, decoratieve kunsten, traditionele objecten als hedendaagse design.

De bekende Japanse architect Kenzo Tange is gevraagd om het museum te ontwerpen. Zijn op geometrische vormen berustend ontwerp is gerelateerd aan Oosterse symboliek. De hoeken worden gevormd door vier vierkanten (symbool van de aarde). Samen vormen ze een vijfde vierkant. Daarboven verrijst een cirkelvorm (symbool hemel). Zowel de vierkanten als de cirkel zijn met wit marmer bekleed. Het geheel is bekroond door een glazen piramide. De cirkel, vierkant en piramide hebben hetzelfde middelpunt. Dit kerngebouw is verbonden met een daaromheen draaiende arm. Dit onderdeel beschrijft een halve cirkel met hetzelfde middelpunt als de kern waarmee het is verbonden.

Musée International d’Art Naïef A. -Jakovsky

In het roze Château Sainte-Hélène is een museum met naïeve kunstwerken gevestigd. De kern wordt gevormd door de door Anatole Jakovsky geschonken collectie. Deze Franse schrijver en criticus was een enthousiast verzamelaar van schilderkunst van autodidacten. De afdeling met portretten van A. Jakovsky is grappig. Er is relatief veel werk van zondagschilders uit Frankrijk, Italië, Kroatië, België en Zwitserland te zien. Ook zijn werken uit andere werelddelen aanwezig, zoals Noord-Amerika en Zuid-Amerika.

 

Hotels ROME: Rome-Hotels.nl

Hotels WENEN: WenenHotels.nl

Hotels BERLIJN: Berlijn-Hotels.nl