De vakantie naar Frankrijk start bij OpReisFrankrijk.nl

5* hotel Negresco

Overige hotels Nice

Vakantiewoningen Frankrijk

Stedentrips in Frankrijk

 

Galerie de Witte biedt betaalbare kunst van professionele kunstenaars.

meer weten ...?

Galerie de Witte

Paleis Lascaris Nice

Palais Lascaris; Musée d’Histoire Régionale

Palais Lascaris behoort tot de indrukwekkendste paleizen en Hôtels particuliers van Nice. Het barokke paleis in Genuese stijl is in 1648 gebouwd in opdracht van Jean-Baptiste Lascaris. Deze nakomeling van de graven van Ventimiglia was veldmaarschalk van de hertogen van Savoie. Het gebouw geeft een beeld van de macht van de familie Lascaris. Het paleis was hun eigendom tot de Revolutie. Na een periode van verval is het bouwwerk grondig gerestaureerd.Dit vond plaats tussen 1963 en 1970.

De voorgevel bevindt zich in een smal straatje. De ruime opzet van het trappenhuis valt daardoor bij binnenkomst extra op. De imposante trap is versierd met zeventiende-eeuwse schilderingen. In de achttiende eeuw zijn de muren van het trappenhuis versierd in rococo stijl. Er zijn toen nissen met beelden toegevoegd en standbeelden van Mars en Venus.

De plafonds op de étage noble zijn uitbundig versierd

In het paleis is een streekmuseum ondergebracht. Op de begane grond is een apotheek uit Bésançon uit 1738 met inventaris tentoongesteld. Op de eerste verdieping is onder andere een verzameling beeldjes te zien. De zalen op de étage noble (tweede verdieping) vormen samen met de trap die erheen leidt de belangrijkste bezienswaardigheid van het paleis. De zalen zijn in de zeventiende en de achttiende eeuw rijkelijk versiert. Mythologische thema’s zijn rond 1680 geschilderd op de plafonds. De schilders kwamen uit Genua. Meerdere plafonds en enkele muren zijn voorzien van stucwerk. Arbeidsuren en materiaalkosten lijken van geen belang geweest. Een lambrisering uit de regeringsperiode van Lodewijk XV is met bladzilver gedecoreerd. De zalen zijn aangekleed met meubels uit de zeventiende en de achttiende eeuw en Vlaamse wandtapijten.

 

 

Hotels ROME: Rome-Hotels.nl

Hotels WENEN: WenenHotels.nl

Hotels BERLIJN: Berlijn-Hotels.nl