De vakantie naar Frankrijk start bij OpReisFrankrijk.nl

Rome

 

Galerie de Witte biedt betaalbare kunst van professionele kunstenaars.

meer weten ...?

Galerie de Witte

Geschiedenis Rome

Ontstaan van Rome

geschiedenis rome
Romeinse repulbliek
Romeinse keizerrijk
Rome tijdens de middeleeuwen
Rome tijdens Renaissance
Rome tijdens barok, contrareformatie
Rome na 1700
Rome

Hoogstwaarschijnlijk was Rome al rond 1000 voor Christus bewoond. Vondsten tonen aan dat het Capitool en de Palatijn in de tiende eeuw met woningen uitgerust waren. Eveneens werd onder het Forum Romanum in 2006 een graftombe ontdekt uit circa 1000 voor Christus. De eerste bewoners waren waarschijnlijk herders en boeren die in nederzettingen op de heuvels leefden. De nederzettingen groeiden en valleien werden eveneens van woningen voorzien. Uiteindelijk waren de zeven heuvels allemaal bewoond (Aventijn, Palatijn, Capitool, Quirinaal, Viminaal, Esquilijn en Coelius). In de achtste eeuw voor Christus bonden de nederzettingen hun krachten. Rond de overgang van de zevende naar de zesde eeuw voor Christus is er sprake van een stedelijke gemeenschap.

Romulus en Remus Rome

De Wolvin is een Etruskisch werk uit het begin van de vijfde eeuw voor Christus. Romulus en Remus zijn veel later toegevoegd (Palazzo dei Conservatori).

Volgens de geschiedschrijver Livius (59 v. C. tot 17 n.C) is Rome echter in 753 voor Christus gesticht door Romulus. Overleveringen hebben het over zeven Etruskische koningen die na de dood van Romulus de stad regeerden. De tweelingbroer van Remus wordt ook wel beschouwd als de eerste van een serie koningen. Zowel de periode waarin Rome is ontstaan als de periode waarin de Etrusken heersten is met veel legenden doorspekt. Fictie en werkelijkheid zijn daardoor niet altijd te onderscheiden. Aangenomen wordt dat rond 600 tot 510 voor Christus Etruskische koningen over de stad heersten. De laatste Etruskische koning, Tarquinius Superbus, werd rond 510 verdreven. Lucius Junius Brutus heeft de opstand tegen deze despotische koning geleid.

Geschiedenis Rome
michelangelo in Rome
Bernini en Rome
Borromini in Rome
Colosseum rome
forum romanum rome

Colosseum

pantheon rome
vaticaans museum
museo nazionale romano

Vaticaans museum

Museo Nazionale Romano & Thermen van Diocletianus

san clemente rome
santa maria maggiore rome
san giovanni in laterno rome
santa maria in trastevere rome
vroegchristelijke kerken rome
middeleeuwse kerken Rome
links rome
Rome

 

Hotels ROME: Rome-Hotels.nl

Hotels WENEN: WenenHotels.nl

Hotels BERLIJN: Berlijn-Hotels.nl